sreda, 15. junij 2016

Skladi, logična odločitev

Skladi so logične naložbene odločitve posameznikov. Ti so lahko dejanski ali potencialni, v prvem primeru so skladi izkušnje vlagateljev , v drugem primeru pa bodo to postali v najboljšem primeru. Na finančnih trgih in na splošno v družbi prihaja do pomembnih sprememb. Razna finančna bremena, ki so nekoč bila lajšana z raznimi oblikami pomoči, se spreminjajo.



Pomoči je vedno manj, posameznik mora za lajšanje finančnega bremena vedno več samostojno prispevati. Zato se temu primeru povečuje zanimanje za bolj donosne naložbe, kot so skladi. Odločitev je v mnogih primerih praktično spontana, saj se investitorji zavedajo, da pri klasičnih in priljubljenih naložbah donos ni dovolj velik, da bi bile zanimive. Zato iščejo ustrezne alternative. V mnogih primerih se želih ohraniti varnost, dobiček pa povečati minimalno, toliko, da dobi naložbenik občutek cenjenja svojega kapitala. Tem so skladi dobra alternativa, saj lahko z dobro izbiro prinesejo veliko pričakovanih lastnosti. Na eni strani ohranjajo varnost, ki je bila značilnost predhodne klasične naložbe, na drugi pa nudijo večji donos. Posebna lastnost, ki jo imajo skladi je možnost prilagajanja zahtevam. Poleg oblik, ki nudijo več varnosti, lahko na trgu dobimo ponudbe z večjo možnostjo dobička. Seveda z ustreznim razmerjem varnosti. Na splošno morajo imeti vsi naložbeniki pri odločitvah vedno pred očmi ta dva pojma, torej varnost in dobiček. Oba skupaj bomo težko dobili, ker s tem upade ekonomski potencial naložbe. Najti sebi pravo razmerje pa zahteva kar nekaj predhodnih aktivnosti. načeloma je to sicer možno tudi preprosto z dobro izbiro, vendar takih srečnežev ni veliko.

V primeru, da nam skladi niso znani, lahko zaprosimo za pomoč. Virov pomoči pri odločitvah je veliko, potrebno pa je izbrati najboljše za naš osebni primer. Vsaka odločitev ima namreč drugačne lastnosti, zato splošna priporočila veljajo le deloma oziroma so le delno koristna. Prejeta pomoč nam bo v tem primeru vse, kar skladi zahtevajo, znala preoblikovati v koristno osnovno za dobro odločitev.


http://varcevalnica.alta.si/zakaj-varcevanje-v-skladih

Ni komentarjev:

Objavite komentar