petek, 17. junij 2016

Vrtne garniture, mnenje več ne škodi

Vrtne garniture pomagajo dobro izbrati dobre reference . Dobre reference so za vrtne garniture, kot tudi za druge izbire pomembne. Z njimi se lažje odločamo, niso redki primeri, ko se odločamo na slepo. Enostavne odločitve se v mnogih primerih izkažejo za odlične, če temeljijo na dobrih referencah. Posebno dobre so takrat, ko nam jih predstavijo strokovnjaki področja.



 S področja, v katerega sodijo vrtne garniture imajo dnevno veliko izkušenj, zato lahko iz rokava stresejo oceno glede na našo izbiro. Pri tem lahko gre za izkušnje iz časa pred nakupom ali izkušnje iz časa po nakupu. Izkušnje pred nakupom imajo predvsem prodajalci. Dnevno se soočajo s podobnimi kriteriji izbire, zato nam lahko iz izkušen povedo, kakšne vrtne garniture so izbrane v takih ali primerljivih primerih. V tem primeru se naša odločitev nasloni na logiko : več glav več ve. Če odločitve ne bi bile množične, to pomeni, da lastnosti ne bi bile primerne. Obratno pa množične odločitve pomenijo, da imajo takšne vrtne garniture skoncentrirane dobre lastnosti v največji možni meri. Množični nakupi tudi na drugih področjih pomenijo praktično isto. Tako smo sami na drugi področji velikokrat dobro izbrali s to logiko izbire. In imamo s tem tudi dobre izkušnje. Imamo pa seveda možnost tudi nasprotne izbire, zavedati pa se moramo tudi odgovornosti. Kot rečeno gre pri množični izbiri za oceno in izbiro kriterijev na podlagi večjega števila izbir.

S tem se med vsemi lastnostmi kopičijo tiste, ki so dobre, izločajo pa manj dobre. V primeru individualne izbire moramo to opraviti sami, nimamo pa podpore večjega števila ocen. Kar sami vidimo kot dobro lastnost je lahko pri množični izbiri drugače ocenjeno, izbrane so drugačne vrtne garniture kot sami ocenjujemo. Tveganje je veliko, vendar je temu primerna tudi nagrada, če se izkaže za upravičeno. Vrtne garniture je danes lahko enostavno izbrati po množičnih ali individualnih kriterijih.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar