četrtek, 11. februar 2016

Nakup delnic, pridobljen lastniški delež

Nakup delnic je pridobljen lastniški delež . Lastniški delež delniške družbe prinaša pravice kot tudi dolžnosti. Za nakup delnic se lahko odločimo preko borznega posrednika. Borzni posrednik , ki omogoča nakup delnic, je vez med borzo in vlagateljem. Za nakup delnic izberemo borznega posrednika, ki nam nudi dobro storitev.



Izbira je odvisna tudi od ciljev. Različna je izbira posrednika v primeru, da želi vlagatelj izvesti več nakupov, kot v primeru, da gre za zgolj eden ali manjše število nakupov ali prodaje. V primeru, da je nakup delnic ali njihova prodaja pogosta aktivnost, bo primernejši borzni posrednik, ki nudi več kakovostnih informacij. Predvsem potrebuje vlagatelj, ki ima željo nakup delnic izvesti večkrat, kakovostne analize. Te mu sporočajo kako dober in primeren je nakup v točno določenem trenutku. K odločitvi za borznega posrednika spada odprtje računa pri borznem posredniku. Načeloma je odločitev za borznega posrednika in odprtje računa povezano z nakupom. Kar pomeni, da nakup sledi kmalu ali v bližnji prihodnosti. Seveda pa to ni ovira, da se račun odpre prej, nakup pa sledi v bolj oddaljeni prihodnosti. odprtju računa sledi nakazilo sredstev in nakup izbrane delnice . V nekaterih primerih je možno nakazilo izvesti bistveno bolj neposredno kot v drugih primerih. Gre predvsem za finančne ustanove, ki to omogočajo oziroma imajo v ponudbi ustrezne storitve, katere to omogočajo. Nakup je mogoč preko naročila, ki je lahko različno.

Razlikuje se predvsem v načinu nakupa izbrane delnice. Tako lahko izbere nakup po ceni, ki je v trenutku nakupa na trgu, lahko se odloči za postavitev meje, do katere je lahko izveden nakup. Odločitev je odvisna od tega ali želi imeti vlagatelj nakup opravljen čim prej ali pa lahko z nakupom počaka dlje časa. Zamik je odvisen, traja od več dni do več tednov. Nakup delnic je odločitev, ki je izvedena preko ustaljenega postopka.

http://www.alta.si/klasicno_borzno_posredovanje/nakup_delnic

Ni komentarjev:

Objavite komentar