sreda, 27. januar 2016

Krvni tlak in življenjski slog

Krvni tlak danes v mnogih primerih narekuje življenjski slog . Boljše počutje je mogoče, ko imamo ustrezen krvni tlak . Potrebno se je zgolj zavedati osebnih posebnosti za krvni tlak. Ter vsega, kar ustrezen krvni tlak pomeni, kot prispevek k splošnemu dobremu zdravstvenemu stanju človeka. Zdravstveno stanje posameznika je odvisno od več dejavnikov, med katerimi je dejavnik tudi krvni tlak.



Tako krvni tlak kot drugi dejavniki, ki vplivajo na zdravstveno stanje se v človekovem življenju pojavljajo tudi življenjski slog, način življenja, skrb za zdravje in podobno. Življenjski slog je lahko od primera do primera različen. Sestavlja ga vsaka oseba posebej skladno s svojimi danostmi in možnostmi. Ter tudi tem kar lahko sam stori zase. Danosti so lahko naravne, materialne ter druge danosti. Pri naravnih danostih nimamo v osnovi nobenih posebnih možnosti, lahko pa naravne danosti razvijamo skladno z možnostmi. Možnosti so zelo različne. Pri pozitivnih spremembah se je potrebno zavedati, da imamo možnosti vsi. Pozitivne spremembe niso zgolj stvar večjega ali manjšega gmotnega stanja. Možnosti obstajajo tudi v primerih, ko imamo zagotovljene zgolj osnovne danosti. Pozitivno razmišljanje je pomemben prispevek, ki ga ima na voljo vsak. Potrebno ga je zgolj izkoristiti. Materialne danosti lahko vplivajo na kakovost in obseg rešitev. Zato so danes te v veliko primerih izražene. Veliko pa k danostim prispeva osnovna skrb za svoje lastno zdravje. Dobre ali večje materialne danosti še ne pomenijo, da bodo izkoriščene za boljše zdravstveno stanje ali izboljšanje obstoječega stanja. preveliko krat lahko opazujemo primere, ki kažejo, da je zdravje postranska zadeva.

Ker preprosto človek prej poskrbi za vse drugo kot za svoje lastnost zdravje. Mogoče bi k spremembi pripomoglo zavedanje, da je zdravje osnova. In je brez dobrega zdravstvenega stanja vse ostalo brezpredmetno. Ker vse ostalo brez dobrega osnovnega zdravja in osnovnega dobrega počutja, vse ostalo preprosto ne moremo uživati in doživeti. Krvni tlak ima vpliv na vse, kar se s človekom dogaja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar