sobota, 2. januar 2016

Linolej, zahtevam prilagodljiv

Linolej je zahtevam prilagodljiv . Zahtevam prilagodljiv je linolej v številnih lastnostih. Zato ga v nekaterih primerih investitorji izbirajo tradicionalno. Zelo zanimive so tehnične lastnosti, katere nudi linolej. Kot antialergijska, antistatična in antibakterijska talna obloga, lahko linolej zadovolji tudi posebne zahteve. Posebno to velja za tla v prostorih, kjer se zahteva čistoča, bakterije niso zaželene, uporabniki prostorov pa morajo biti zaščiteni pred morebitnimi alergijami.



Antistatična lastnost, katero ima linolej pa je pri vsem tem zgolj nadgradnja. To pomni, da ima dodano vrednost in kot tak lahko linolej zagotovi dobro izbiro tudi v tehnično zahtevnejših prostorih. Pri vsem skupaj ne gre pozabiti na odlične ekološke in naravne lastnosti. Ekološke zahteve so danes pri investitorjih velikokrat izražene. Vsi se zavedamo, da je obremenitev okolja danes v mnogih primerih presežena. Posledice slej ko prej občutimo sami. Zato z ekološko izbiro talnih oblog investitor da svoj prispevek k manjšemu obremenjevanju okolja. Naravni materiali so tu prednost, saj gre za materiale, ki so obnovljivi. Obnovljivost materialov ima številne prednosti. Okolje s tem obremenimo na optimalno raven. Kar pomeni, da okolju omogočamo, da kljub črpanju materialov, omogočamo neprekinjen proces naravnega delovanja. Material, ki smo ga pri obnovljivem materialu vzeli iz narave, se bo v naravnem procesu nadomestil z novim. Pri tem ima narava številne koristi. Odvzet material pomeni soustvarjanje drugih procesov, katere je predhodni material oviral. Pospeši pa se tudi razvoj in rast. S tem pa dobi narava nov zagon in moč.

Kar se posledično slej ko prej obrne v korist človeku in njegovemu okolju. V talni oblogi iz plute tako dobimo laneno olje, ostanke plute, ki so zmleti na optimalno raven, les in druge naravne obnovljive materiale. Sama obloga iz linoleja pa omogoča investitorjem tudi veliko svobode pri odločanju opreme in lastnosti prostorov. S tako estetskega kot uporabnega vidika. Linolej talna obloga ima številne prednosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar