sobota, 23. maj 2015

Nahod in kašelj, ni vedno enak

Nahod in kašelj je obrambni refleks telesa. Nahod in kašelj je različno težaven glede na same značilnosti, kot tudi na osebo, katero je prizadel. Kašelj načeloma ni težaven, saj v veliko primerih razmeroma hitro mine. Vsekakor pa je dobro, da se zglasimo pri zdravniku, ko traja več kot teden dni, je hud in ga spremljajo bolečine v prsih, je izmeček zelenkast, ko je izmeče kri ter povzroča težave z dihanje. Nahod je vnetje nosne sluznice.



Vzroki za vnetje nosne sluznice so različni. Nahod spremljajo naslednji zanki : izcedek iz nosu, zamašen nos, dražeč občutek v nosu, kihanje. Zdravnik nahod in kašelj zdravi glede na znake, ki se pojavljajo. V veliko primerih je nahod in kašelj kratkotrajna težave. Nahod in kašelj je potrebno resneje jemati, ko gre za mlajše ali starejše osebe. Poleg tega je potrebno nahod in kašelj resneje jemati, ko traja daljše odboje. Nahod in kašelj je lahko posebna težava nekaterih bolnikov, katri imajo že predhodne težave z dihali, srcem ter druge težave. Kašelj je lahko vzrok nespametnega ravnanja. V veliko primerih se zgodi, kot posledica izpostavljenosti negativnim vremenskim in drugim vplivom. Pogostejši so v časih oziroma obdobjih leta, ko so temperaturne razlike preko dneva večje. V zimskem času so temperaturne razlike predvsem pri prehodu iz prostorov na prosto. V pomladanskem in jesenskem času so razlike med posameznimi deli dneva. Noči in jutra so hladnejša v primerjavi z temperaturami opoldan.

V poletnem času so problemi predvsem pri gibanjih na različnih področjih, ki imajo seveda različne temperaturne, klimatske in druge značilnosti. Zdravstvene težave se z ustrezno prilagoditvijo v veliki mer odpravijo. To lahko opazimo pri skupini ljudi, ki se je gibala na istem območju. Nekateri os skupine so imele zdravstvene težave, večina pa ne. Nahod in kašelj je lahko težava posebno pri najbolj ranljivih osebah, kot so starejše osebe ali dojenčki.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/kako-vem-ali-imam-prehlad-ali-gripo.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar