petek, 5. junij 2015

Nespečnost lahko odpravimo sami

Nespečnost lahko odpravimo sami, če iskanje vzrokov pravilno izvajamo. Iskanje vzrokov za nespečnost je predvsem odgovorno spraševanje po dobrih in koristnih navadah. Človek se v življenju navzame mnogih navad. Vse navade niso nujno dobre in koristne. Pomislimo samo na razpored dnevnih aktivnosti. Pravilna razporejenost dnevnih aktivnosti pomeni, da imamo dan razdeljen na tri dele. En del odpade na počitek, druga dva dela pa predstavljajo profesionalne in prostočasne aktivnosti.

Nespečnost pomeni, da del dneva, ki je namenjen počitku, ni dobro izkoriščen. Posledično pomeni manj kakovostno obnovo organizma ter izvedbo vseh procesov obnove. Nespečnost je posledica raznih motenj. Človek jih nevede počne sam. Ter tako sam sebi škodi. Velikokrat nespečnost odpravlja samodisciplina. Ljudje smo navajeni, da vse kar počnemo z veseljem, izvajamo radi, na žalost pri tem tudi pretiravamo. Velikokrat pretiravamo pri časovni izvedbi. To z drugo besedo pomeni, da čas za prostočasne aktivnosti odžira čas počitku. Manj počitka pomeni manj kakovostno pripravo na naslednji dan. Težave, ki jih ima naslednji dan se lahko kopičijo in v skrajnih primerih privedejo do resnih težav. Nespečnost ima mnoge vzroke in tudi posledice. Ker so posledice v skrajnih primerih hude velja nespečnost vzeti resno. Predvsem takrat, ko se pojavlja daljše obdobje. Samodisciplina nam pir vzrokih lahko pomaga. Odkrivanje vzrokov ima mnoge koristne učinke, ko smo do sebe in rezultatov pošteni.


To pomeni, da lahko dobre in koristne rezultate dobimo le takrat, ko so rezultati pridobljeni pošteno. Navade, ki jih človek v življenju pridobi so velikokrat nezavedne. Zavedamo se jih le z resno obravnavo. Predvsem se resna obravnava začne takrat, ko nastopijo težave. Veliko bolj koristno bi bilo, če bi se resna obravnava začela prej. Slab spanec je ena od težav, ki ima mnoge vzroke in razloge. Njegova obravnava je koristna takrat, ko se začne pred nastankom večjih posledic. Nespečnost odpravljamo na mnoge zdrave in naravne načine z predhodnim zavedanjem vzrokov.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/nemir_in_nespecnost/40/psihicna_napetost_in_nespecnost/

Ni komentarjev:

Objavite komentar