torek, 28. oktober 2014

Razlika med lamelnimi in plise zavesami

Udobno in elegantno vzdušje vam bodo pričarale lamelne zavese, ki so bile v preteklosti sicer tipično senčilom za poslovne prostore. Sedaj se lamelne zavese uveljavljajo tudi privatno, posamezniki se odločijo, da bodo imeli lamelne zavese pri sebi doma. Vzrokov za tako odločitev pa je več. Eden izmed vzrokov je seveda vsestranskost in pa tudi izbira v številnih barvnih odtenkih. Tudi lamelne zavese vas bodo zaščitile pred raznimi nezaželenimi pogledi in bodo služile kot dekorativni poudarek pri notranjem opremljanju. Če želite zmanjšati vročino vaših prostorov, pa jih lahko kombinirate tudi z zunanjim senčilom.

Narejene so iz antistatičnega materiala, zato so tudi pralne, negorljive in na njih se ne nabira prah. Poleg tega pa nudijo tudi klimatsko in svetlobno zaščito. Trakovi lamelnih zaves so lahko različno široki, zaveso pa namontiramo na strop ali pa na steno. Tudi v situaciji oken nepravilnih oblik je mogoče izdelati lamelne zavese. Praktičnost pa povečujejo tudi različni načini ročnega odpiranja in pa reguliranja svetlobe s pomočjo vrvice. Če ste bolj zahtevni, pa je na voljo tudi motorizirana izvedba, kjer je dovolj pritisk na gumb.
Nežno senčilo iz fine gubane tkanine pa je plise zavesa. Verjetno si jo boste lažje predstavljali, če omenimo, da je izdelana v obliki harmonike. Ta oblika zavese je zelo prilagodljiva in tako tudi uporabna tako doma kot tudi v vseh poslovnih prostorih in sicer za dekoracijo ter za zasenčitev.

Lahko jih premikate klasično ali pa tudi obojestransko. Plise zavese so še posebno primerne za okna, ki so nepravilnih oblik, saj so, kot smo že omenili, zelo prilagodljive. Poleg tega so primerne tudi za zasenčenje strešnih oken ali pa zimskih vrtov in podobnega. Na voljo pa imate tudi več različnih vrst tkanin, ki so antistatično obdelane. Zavese očistimo tako, da jih presesamo ali pa obrišemo s krpo, generalno pa jih čistimo tako, da jih ročno operemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar