ponedeljek, 7. julij 2014

Izračun zavarovanja, vplačani znesek zavarovanca

Izračun zavarovanja je v osnovi vplačani znesek zavarovanca . Zavarovanec znesek plača zavarovalnici, ta pa ga na osnovi določil iz zavarovalne pogodbe zavaruje za primer nastale škode. Vsak izračun zavarovanja predstavlja vrednost zaščite pred nevarnostmi . Vrednost zaščite pred nevarnostmi je premo sorazmerna z obsegom rizika.

Nižji riziki pomenijo, da bo izračun zavarovanja nižji, kot v primeru, da je riziko večji. Uporaba abstraktne matematike je temelj na katerem temelji izračun zavarovanja. Poleg sodi tudi obdelava statističnih podatkov o preteklih in aktualnih gibanjih ter verjetnosti ocene uresničitve zavarovalne nevarnosti. Izračun zavarovanja je posebno težaven za zavarovalnico v primerih, ko razvija nove zavarovalne produkte, se plasira na nov trg in v vseh podobnih primerih. Novo zavarovanje je težavno na račun težavnega ocenjevanja dogodkov in z njimi povezanih tveganj za nastanek.

Ocene so toliko boljše,kolikor večje so izkušnje zavarovalnice. Izračun zavarovanja za zavarovalnico z bogatejšimi izkušnjami je lažje, saj trendi na podlagi statističnih podatkov nudijo dobro podlago za oceno gibanja trenda v prihodnosti. Nov trg predstavlja tudi težavo za izračun zavarovanja. Podobno je v prednosti zavarovalnica z več izkušnjami, predvsem s področja vstopanja na nove trge. V kolikor je zavarovalnica v preteklosti razvila orodja, ki omogočajo kvalitetno in realno oceno novih trgov, lahko računa na pozitivne izkušnje tudi pri čisto novem trgu. Zavarovalnica, ki teh izkušenj nima bo težje ocenila trg na katerega vstopa. Orodja, ki jih izkušene zavarovalnice uporabljajo še ne pomenijo veliko, saj jih ne znajo uporabljati v smislu funkcij, ki jih imajo.

Zavarovalnice, ki imajo izkušnje z vstopanjem na nove trge, so funkcije orodji dodobra preizkusile in iz izkušenj vedo, kako se funkcije orodji ob vstopanju na nov trg obnašajo. Dobri začetni koraki na novem trgu so pomembni za nadaljnje uspešno nastopanje na novem trgu. Dobre začetne poslovne poteze pomenijo, da je dober bil dober in kvaliteten izračun zavarovanja .

Ni komentarjev:

Objavite komentar