nedelja, 13. julij 2014

Google adwords spletna promocija

Google adwords je spletna promocija izdelkov ali storitev na spletu. Storitev Google adwords je storitev podjetja Google .

Velja za najpomembnejšo storitev podjetja Google, saj prinaša največ dobička in predstavlja poglavitni vir zaslužka. Google adwords omogoča, da se oglas določenega podjetja, pojavi na pomembnem in dobro vidnem mestu. Pogoj, da se izdelek ali storitev prek Google adwords storitve pojavi na pomembnem in dobro vidnem mestu je uporaba ključne besede. Storitev Google adwords se na spletu pokaže kot trivrstična oblika oglasa. V prvi vrstici Google adwords sporoča naslov, druga in tretja vrstica Google adwords pa je namenjena oglaševani vsebini.

Storitev je pomembna pri spletnem trženju. Spletno trženje je dejavnosti, ki se je razvila skladno z razvojem spleta. Razvoj spleta se je začel pred desetletji, pravi razmah pa je dosegel v minulem desetletju. Splet je dodobra spremenil vsakdanjik človeštva razvitega sveta. Najbolj oddaljeni kotički celin so postali dosegljivi v kratkem času, preko spleta pa praktično vse, kar ponuja splet iz določenih oddaljenih kotičkov celin. Poleg informativnih in zabavnih vsebin, pa je splet kmalu postal zanimiv tudi za trženje izdelkov in storitev. Moč spleta se kaže v bistveno krajšem času, ki je potreben za informacijo ali nakup izdelka ali storitve v primerjavi s klasičnim trženjem. Za uspešno trženje prek spleta morajo poleg dobre komunikacije prek spleta, biti dobro organizirane tudi spremljajoče dejavnosti, kot je nabava in dostava. Spletno trženje ima določen prednosti in pomanjkljivosti.

Oglaševanje širšim množicam je za mnoge prednost, saj se oglasi na izpostavljenih mestih vidijo prej, prej se ji ogleda, ogled pa je lahko omogočen širšim množicam. Mnogim, predvsem pa starejšim generacijam je splet in vse kar je z njim povezano tuje. Poleg tega se najdejo posamezniki, ki sicer uporabljajo splet v vsakdanjiku, se pa zavestno izogibajo oglaševanim vsebinam, predvsem tistim, ki se gredo agresivnega oglaševanja. Google adwords je orodje spletnega marketinga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar