sreda, 2. julij 2014

Hrvaška zanimiva država

Hrvaška je zanimiva država zaradi mnogih znacilnosti. Turisti jo imajo radi iz vec razlogov, kateri botrujejo obisku in letovanju.
 Ceste, ki jih ima Hrvaška so starodavne poti v sodobnejši razlicici. Spremenjene so le toliko, da nudijo možnost potovanja, danes bistveno vecjim prevoznim sredstvom. Nekoc so potovali z konjsko in drugo vprego, ki je zavzemala manj prostora. Hrvaška je prek njih v sodobnem casu zgradila sodobnejše razlicice, ki omogocajo casu primerno kakovost potovanja. Za ljubitelje odprtih cest kljub temu ostaja pridih starodavnih poti, saj so panorame in razgledi ravno tako slikoviti, kot pred stoletji in tisocletji. Le nekaj vec razlocevanja je potrebno, da se med sodobnimi objekti najde tiste z stoletno zgodovino.

Hrvaška ima takih objektov v izobilju, postavljeni pa so na strateških in markantnih krajih, kjer jih zlahka opazimo. Glede na naše želje in možnosti, jih mnoge lahko tudi obišcemo. Pri tem imamo na voljo ogled samega objekta, lahko pa se sprehodimo po ulicah in okolici, ter zaužijemo nekaj utripa vsakdanjika. Hrvaška pri tem nudi nekaj klasicnih in ustaljenih utripov vsakdanjika, nekaj pa sledi tradiciji dolgi stoletja. Tako je zanimivo opazovati turiste, ki opazujejo zvonjenje zvonov po drugacnem ritmu, kot so ga navajeni iz domacih krajev. Gre za spomin na starodavne case, s tocno dolocenim namenom, pa ga na tocno dolocen dan, ob tocno doloceni uri ponavljajo.

V takem primeru je dobra ucna ura domacinov ali vodicev, ki to tradicijo, staro nekaj stoletji turistom razložijo. Zagotovo jo bodo z veseljem pripovedovali domacim prijateljem, znancem, sorodnikom. Hrvaška bo na ta nacin zanimala tudi njih, zagotovo si bodo želeli obiskati in doživeti to posebnost, saj je zlepa ne najdeš v širši in daljni okolici. Ker je Hrvaška bogata z raznolikostmi, takih posebnosti ne bo manjkalo, ne glede na lokacijo katero si bodo turisti izbrali. Velja pa si pred obiskom nabrati informacije, kje država Hrvaška takšne posebnosti ima, da se jih lahko cim prej najde.

Zanimive informacije o Hrvaški najdete tudi tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar