ponedeljek, 20. november 2017

Moška kolesa pred nakupom preizkusimo

Moška kolesa so športni rekvizit, ki ga velja pred nakupom dodobra preizkusiti. V ponudbi so zelo različna moška kolesa, videz in ustvarjene predstave pa kupce velikokrat pripeljejo do slabe odločitve.

Vsak tip kolesa ima svoje prednosti in slabosti

Osnovna izvedenka so klasična moška kolesa, njihova sodobna inačica so mestna kolesa. Sodobna klasična moška kolesa so namenjena predvsem vožnjam po asfaltnih in na splošno gladkih in urejenih površinah. Časi, ko so klasična moška kolesa vozila po makadamskih poteh, po potrebi pa tovorila težke tovore so k sreči že zdavnaj preteklost. Za občasne izlete na makadamske poti si izberemo mestna kolesa, ki so lahko tudi dodatno izboljšana z vzmetenjem, pnevmatikami, prestavami, okvirjem in drugimi lastnostmi. Sodobna mestna moška kolesa so lahko tudi zelo dober rekvizit za začetek resnega kolesarjenja. Z njimi lahko začnemo osvajati vedno daljše relacije ter se kasneje z resno vadbo in nakupom namenskega kolesa prelevimo v pravega rekreativnega kolesarja. Če želimo ostati na ljubiteljski ravni, pa lahko obdržimo mestno kolo ali se kvečjemu odločimo za boljši model mestnega kolesa. Slednje ima prej naštete boljši okvir, vzmetenje in druge komponente.

Moška kolesa pred nakupom preizkusimo



Gorska moška kolesa izberemo takrat, ko želimo voziti izven urejenih poti, nam ustreza položaj ter po potrebi vzmetenje. V tem primeru gre največkrat za vzmetenje spredaj, z njim je vožnja udobnejša na naših ne ravno zgledno urejenih asfaltiranih cestah. Dodatno nam več udobja nudijo pnevmatike, ki bistveno bolje absorbirajo udarce neravnin in drugih nepravilnosti cestišča. Cestna moška kolesa so namenjena utrjenim kolesarjem, ki željo dosegati najvišje hitrosti. Hitrosti so seveda v prvi vrsti odvisne od samega kolesarja, cestno kolo nudi zgolj manjše upore. Začetnike na daljših relacijah brez težav prehitevajo utrjeni kolesarji na treking kolesih ali celo gorskih kolesih. Vendar zaradi tega cestna moška kolesa nikakor ne gre črtati s seznama želja, resen trening omogoča postopno pridobivanje zmogljivosti in posledično višjih povprečnih hitrosti.

Preverite vedno super ponudbo moških koles v Hervisu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar