sreda, 1. junij 2016

GoPro, beleženje zgodovine

GoPro omogoča beleženje zgodovine . Prinaša pa GoPro tudi številne druge koristi. Tako je mogoče spremljati in analizirati aktivnosti, služi pa tudi kot dokazni material . Beleženje zgodovine ni nobena posebna novost, človek to počne že od najstarejših časov. Spremenil se je predvsem medij. Iz zgodovine vemo, da je človek vse, kar je želel zabeležiti počel z primitivnimi pripomočki na dostopen medij.



 Med najstarejšimi dokazi beleženja zgodovine obstajajo slike v jamah. Danes ima GoPro praktično isto nalogo in funkcijo, spremenil se je zgolj način beleženja, medij in druge lastnosti. Z zabeleženo zgodovino imamo številne koristi. Lahko nam pomenijo obliko shranjenih spominov, možno je zabeležene aktivnosti prepoznati v lastnostih ter jih primerjati z bodisi predhodnimi ali prihodnjimi aktivnostmi. S tem nam GoPro služi kot način ugotavljanja napredka ter usmeritev za njegovo izvajanje. Koristi so znane širši javnosti, dilema pa je vedno prisotna predvsem pri zahtevani investiciji. Slednja je za mnoge zalogaj, zato so velikokrat prisotni dvomi. Na trgu obstajajo alternative, primerjamo jih z vsem kar nam nudi GoPro. Odločitev zagotovo ni enostavna, težav nimajo predvsem osebe, ki vedo kaj hočejo in so to pripravljene tudi uresničiti. Ostalim je težje predvsem oceniti ponujeno dodano vrednost. Zavedati se je predvsem zavedati, da v svetu beleženja zgodovine obstajajo določeni standardi. Te GoPro izpolnjuje, vprašanje pa je kako je z alternativami. Zapis, kot učinek beleženja, je temu primerno lahko referenca, bolj ali manj kakovosten. Zato se velja pri dilemah zavedati pomena reference.

Najslabše pa je, da se odločimo za alternative, pridobljeni zapis pa ni dovolj kakovosten, kaj šele referenca. Pomoč je v takih primerih preizkus, ki bo omogočal prepoznavanje pojma kakovost in referenca. Dvomov v tem primeru ne bo, saj jih odpravi preizkus in iz njega izhajajoča dejstva. GoPro nam omogoča zabeležiti dragocene trenutke sedanjosti, ter jih na ta način ohraniti za bližnjo ali bolj oddaljeno prihodnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar