sreda, 6. april 2016

Glukozamin, blaži bolečine

Glukozamin človeku blaži bolečine poskrbi pa tudi za številne druge pozitivne učinke. Tako glukozamin poskrbi za zmanjšanje obrabe hrustanca, ohranja prožnost, izboljšuje gibljivost sklepov, pomaga pri ohranjanju zdravih kosti, blaži bolečine povezane z vnetji sklepov ter prinaša številne druge pozitivne učinke.



 Mnogi ga imenujejo učinkovito mazivo sklepov , saj poskrbi, da so trenja manjša. V človeškem telesu glukozamin najdemo v telesnih tkivi, največ pa se ga nahaja v jetrih, hrustancu in ledvicah. Velja za najosnovnejši gradnik v biosintezi številnih snovi. Pomembno vlogo ima pri nastajanju sklepnih površin, vezi, sklepne tekočine, kosti, nohtov, kože, srčnih zaklopk, krvnih žil, sluzničnih izločkov v prebavnem, dihalnem in urinalnem sistemu. Glukozamin se največkrat koriti v okviru dopolnilne terapije ali kot preventivni ukrep. Preventiva je najbolj učinkovita, če se zavemo možnosti, prepoznamo vzroke in ukrepamo. V življenju smo dnevno soočeni s številnimi spremembam. Na nekatere nimamo posebnih vplivov, tak primer je starost. Gre za naravni proces, kateremu ne moremo ubežati, lahko zgolj blažimo posledice starosti. Glukozamin nam pomaga pri odpravljanju posledic propadanja hrustanca, saj preprečuje njegovo obrabo in motivira njegovo obnavljanje. Spremembe so tudi bolezni in poškodbe, pri njih imamo bistveno več vpliva. Bolezni so lahko posledice naših slabih življenjskih navad, ki vplivajo na številne načine. obrambni sistem je sposoben, ni pa vsemogočen. Organizem ga organizira po najboljših močeh. Vendar se je ob tem dobro zavedati, da deluje najbolje takrat, ko ga sploh ne potrebujemo.

 Obraba sklepov je naravni pojav, vendar je lahko obraba zelo različna od osebe do osebe. To lahko vidimo preko gibčnosti starejših oseb, med katerimi najdemo osebe, ki so v častitljivi starosti še vedno vitalni. Za takšno vitalnost je glavni pogoj dobro zdravje, genetski material ter človekove aktivnosti. zavedati se velja, da človeško telo in organizem nič ne počne brez razloga. Glukozamin telo tvori, ko zazna potrebo po njem. Glukozamin je mogoče pridobiti po naravni poti, lahko pa tudi preko dodatkov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar