sreda, 6. april 2016

Bolečina v mišicah, problem star kot človeštvo

Bolečina v mišicah je pogosta težava , v človekovi zgodovini vedno prisotna Človek si od najstarejših časov do danes želi ostali čim dlje vitalen. Kar pomeni, da čim več časa ohranja svoje lastnosti in sposobnosti. Ljudje, ki imajo na tem področju dobre izkušnje so primerdobre prakse . Kar nam pri tem večini ni všeč, da moramo pri upoštevanju teh izkušnje spremeniti mnoge tradicionalne navade.



Te se kažejo v prehrani, gibanju, preventivi. Prehrana je za mnoge užitek, ki se mu ne odpovejo zlepa. Izjema so težave, ko je sprememba prehrane nujne za preživetje. V ostalih primerih se prej raje zadovoljimo z izgovori, kot bi z resnejšimi spremembami koristili sebi. Problem je v mnogih primerih, že v tem, da z iskanjem izgovorov dejansko iščemo težave. Vendar se tega ne zavedamo. Bolečina v mišicah je lahko posledica izčrpanih zalog v našem telesu. Posledica je vnetje, izčrpanost in utrujenost. Gibanje je danes na eni strani redkost na drugi vsakdanjik. Redkost je pri osebah, ki živijo nezdravo in se ne zavedajo možni pozitivnih učinkov. Bolečina v mišicah pri njih ni tako pogosta kot pri športniki. Teh se na drugi stani zavedajo osebe, zato je gibanje tudi njihov vsakdanjik. Bolečina v mišicah je pri njih pogostejša zaradi številnih napak. Med pogoste sodita pomanjkanje magnezija in kopičenje mlečne kisline . Mnogi brez gibanja praktično ne bi znali živeti, saj so pozitivni učinki obsežni in blagodejni.

Zavedajo pa se, da bolečina v mišicah pomeni v skrajnem primeru prekinitev aktivnosti. Preventiva ima osnovni problem v predčasnem ukrepanju pred težavami, ki jih dejansko še ni. Kot možne jih ocenjujemo na podlagi statistike, priporočil, izkušenj nam znanih oseb ter na druge načine. Ukrepanje, z namenom, da bolečina v mišicah ne bi nastala je seveda samostojna odločitev. Bolečina v mišicah je težava s katero se srečujejo mnogi profesionalni športniki ter aktivni rekreativci.

Ni komentarjev:

Objavite komentar