sobota, 19. marec 2016

Nakup delnic, pridobivanje informacij

Nakup delnic omogoča borzni posrednik . Izbran borzni posrednik omogoča nakup delnic skladno z naročilom naložbenika. Možno je trgovati bodisi na domači ali tuji borzi. Za lažje razumevanje je boljša domača borza, saj imamo o njej na voljo več in bolj neposredne informacije. Tuje borze lahko kakovostno spremljajo, če znamo ustrezen tuj jezik ter poznamo vse lastnosti trgovanja na točno določeni borzi.



 Domača borza je dobrodošla za vse začetnike, ki nameravajo v prihodnosti opraviti nakup delnic. S tem pridobijo ustrezno znanje in izkušnje ter se soočijo z možnimi različnimi izidi. Tako ne bo neprijetnih presenečenj, v primeru, da so rezultati zanje neprimerni pa imajo možnost nakup delnic še enkrat premisliti. Spremljanje trgovanja je možno z namišljenim nakupom ter opazovanjem vsega dogajanja in posledic. Nekaterim se zdijo takšni začetki nesmisel, vendar se velja zavedati, da isto počnejo mnogi resni investitorji. Na tak način si ustvarjajo osebno bazo podatkov, z dnevnim spremljanjem so na tekočem z dogajanjem, postopoma pa se z rednim in aktivnim spremljanjem nevede pridobi občutek. Več kot je različnih dogodkov in vplivov na trgovanje, večje so izkušnje. Poleg spremljanja dogajanja na borzi je za nakup delnic dobrodošlo spremljanje različnih virov informacije. Dogajanje na borzi spremljajo tudi različni mediji, ki navadno dnevno o tem bolj ali manj podrobno poročajo. Osnovna poročila o dogajanju imamo na večjem številu medijev, bolj podrobna poročila pa ponujajo specializirani mediji . Spremljanje medijev se podobno, kot spremljanje tečajnice oziroma dogajanja na borzi, mnogim zdi nesmisel.

Vendar mnogi, ki so že opravil nakup delnic v večjem ali manjšem številu, znajo povedati o koristnih informacijah. Pomembno je, da pridobimo veščino črpanja informacij, znamo poiskati vire, znamo pretehtati koristnost informacije in podobno. To veščino z enkratnim obiskom nikakor ne bomo mogli pridobiti. Kot radi rečemo, zato je potrebna kilometrina. Nakup delnic lahko temelji na poglobljeni osebni analizi trga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar