torek, 23. februar 2016

Omega 3, zdravju koristi

Omega 3 je človekovemu zdravju koristno Omega 3 je organizmu koristno , ker omogoča njegovo pravilno delovanje preko uravnavanja krvnega tlaka, ritma srca in uravnavanja trigliceridov v krvi. Svoj organizem ljudje zelo različno poznamo. Najbolje ga poznajo tisti, ki aktivno skrbijo zanj. To predvsem pomeni, da ne pustijo naključju ničesar.



Zavedajo se kaj organizmu koristi in kaj mu škodi. Vse kar mu koristi zagotavljajo v največji možni meri, kar škodi pa se enako po najboljših močeh izogibajo. Nekaterim je zato omega 3 že njihova osebna izkušnja. Njihova prehrana je sestavljena iz rib, sveže zelenjave, olivnega olja, izogibanja soli in njegovega nadomeščanja z zelišči ter podobnih zdravih sestavin. Različna izkušnja pa je omega 3 od primera do primera. Najboljša je zagotovo tista izkušnja, ki je prišla preko iskanja učinkov, katere prinaša omega 3. Druga vrsta izkušnje pa je tista, katera omega 3 pozna preko odpravljanja težav. V prvem primeru je človek iskal učinke pred nastankom težav, v drugem pa po nastanku težav. Danes smo na ta način pridobili že veliko izkušenj s pozitivnimi učinki. Zato na podlagi njih vemo, da omega 3 učinkuje. Koristi so lahko toliko večje, kolikor bolj poznamo kompleksnost težav. V mnogih primerih so težave povezane z današnjim življenjskim slogom. Ta je se na žalost velikokrat kaže v negativnih posledicah na človeka. Hitrost življenjskega tempa današnji dni mnogi občutijo kot preobremenitev. Posledice preobremenitve so različne. V osnovi vplivajo na porušeno ravnovesje. Dokler so ti učinki kratkotrajni težav načeloma ni.

Večajo pa se s kopičenjem, predvsem pa neučinkovitim ukrepanjem. Spremembe prinaša že zavedanje in iskanje najboljših rešitev. Najboljši ukrepi so dostopni in enostavni. Veliko jih najdemo že v pravilni razporeditvi dnevnih aktivnosti in uravnavanju obremenitve. Koristi pa tudi zavedanje, da vsaka obremenitev potrebuje počitek ter regeneracijo. V večjem ali manjšem obsegu, odvisno od same obremenitve. Omega 3 so zdravju koristne maščobne kisline.

http://fidimed.si/vsi_proizvodi/srce_in_ozilje/40/ribamed_1000/

Ni komentarjev:

Objavite komentar