ponedeljek, 29. februar 2016

Les za terase, modrost izbire

Les za terase krasi izjemna odpornost ter lepa izvedba. Izvedba je v vsakem primeru prepuščena odločitvi investitorja, ki se odloči izbrat točno določen les za terase. Med seboj se razlikuje že po izbranih vrstah, ki imajo tipične barve in vzorce, vse skupaj se lahko popestri z procesom staranja. Pri izbiri je potrebno dobro premisliti kakšen učinek želimo doseči, kakšne estetske značilnosti ima objekt, okolica, oprema ter številne druge podrobnosti.



Z izbiro svetlejših ali temnejših tonov ter kombiniranjem z ostalimi elementi je moč doseči neverjetne učinke. Najbolje je da se les za terase, če je mogoče izbira skupaj z ostalimi značilnostmi objekta, okolice in opreme. Vendar je to mogoče le ob novogradnji. V nekaterih primerih to ni mogoče, saj so terase, dvorišča, bazeni gostinskih, komercialnih in stanovanjskih objektov dodane naknadno, skladno z investicijskimi možnostmi oz. novo nastalimi potrebami. Takrat nam ne ostane nič drugega, kot, da les za terase izberemo skladno z obstoječim stanjem in značilnostmi okolice, opreme in objektov. V primeru, da imamo s prilagajanjem in izbiro, se lahko obrnemo po pomoč na razne vire informacij. Eden najboljših je zagotovo prodajalec, ki bo omogočil kar se da najboljši možni prikaz raznih vizualnih učinkov z uporabo različnih vrst lesa. Tako bomo lahko imeli pred izbiro ustvarjen dober občutek. Nekoliko lažje bo, če mislimo les za terase uporabiti pri obnovi dvorišča, terase ali kakšnega drugega objekta objekta.

V tem primeru nam bo lahko pomagal arhitekt, oblikovalec ali kakšna druga strokovna oseba. Pri obnovi je odprtih veliko več možnosti, saj se ne ureja le površina, kjer bo položen les za terase ampak tudi ostala okolica. Morda pa bo estetske spremembe doživel tudi objekt, zamenjana bo oprema, kar nam daje dodatne možnosti. Stanovanjski objekt bo s tem pridobil novo podobo, ter nove uporabne možnosti. Les za terase izraža okus in željo po kakovostni ureditvi okolice doma.

http://www.floor-experts.si/external-zunanje-obloge/zunanje-talne-obloge

Ni komentarjev:

Objavite komentar