ponedeljek, 26. oktober 2015

Varčevanje v skladih, konec skrbi

Varčevanje v skladih lahko varčevalcu pomeni konec skrbi . Konec skrbi lahko varčevanje v skladih. prinese vsakemu varčevalcu. Odločitev, ki jo sprejme varčevalec je odraz njegove želje po boljšem jutri. Boljši jutri lahko varčevalec omogoča z dobrim odločanje. V osnovi je varčevanje v skladih. odrekanje delu prihodkov, ki so namesto potrošnji namenjeni varčevanju. Mnogi se sprašujejo čemu varčevanje v skladih..



Odgovor poznajo predvsem osebe, ki jim je varčevanje v skladih. samoumevno in ga izvajajo brez posebnega razmišljanja. Takšne osebe za varčevanje v skladih. tudi ne potrebujejo tuje pomoči. Sami znajo privarčevati dovolj za vse potrebe. Drugim potrošnja povzroča več preglavic. Danes je potrošnja motivirana na številne načine. Zato ljudje varčevanje vidijo v drugačni luči. Motivacija za potrošnjo je velika, kar pomeni, da ljudje ne znajo prav varčevati. Vsaka motivacija za potrošnjo, katere je deležen varčevalec ni namenjena varčevalnim aktivnostim. Motivacija ima ravno nasprotni cilj. Odločitev, ki jo varčevalec sprejme zato mora biti obratna motivaciji potrošnje. Lažje je takšna odločitev sprejeta, ko se zamislimo nad lastnim ustvarjanjem. Če želimo, da imamo zagotovljena sredstva, moramo v to vložiti točno določene aktivnosti. V tem lahko varčevalec vidi, da je potrebno veliko več aktivnosti za pridobivanje, kot je potrebno za aktivnost potrošnje. V aktivnosti potrošnje načeloma ni nič narobe. Če seveda potrošnja spoštuje osnovna načela. Potrošnja mora zagotoviti koristi, vendar pri tem ne sme ogroziti kakovosti življenja.

Človek sam odloča o tem, kaj in kako bo potrošil. Ne sme pa s potrošnjo ogroziti svoj obstoj. Zamisliti se mora nad procesom ustvarjanja, ki je potreben, če želi imeti sploh zagotovljene pogoje za začetek potrošnje. Preden na novo nastane možnost potrošnje je tore potreben čas in aktivnost. V primeru, da potrošimo preko meje zmožnega, to pomeni, da smo točno določen čas brez možnosti za pridobivanje koristi. Varčevanje v skladih je zelo modra odločite, če izkoristimo prednosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar