petek, 3. julij 2015

Vzajemni skladi, vizija varčevanja

Vzajemni skladi so vizija prihodnosti . Vsaka oseba ima oblikovano vizijo za prihodnost. V prihodnosti si želi pridobiti marsikaj. Predvsem gre za želje po pridobitvi raznih materialnih in nematerialnih dobrin. Materialne dobrine in nematerialne dobrine so lahko preko vizije pridobljene na različne načine. Pridobitev je v veliki meri povezano z osebnostjo. Tako imajo nekateri oblikovano pridobitev na varen način, drugi imajo raje tveganje.



Razmeroma varen način so lahko vzajemni skladi. Koristi so pridobljene tako, da v času varčevanja ne ogrožajo varčevalca, na daljši časovni rok pa je pridobljena velika vsota denarja. Tvegane oblike so predvsem tiste, ki lahko imajo hkrati večjo donosnost, vendar tudi negativne lastnosti. Donosnost je mogoča le takrat, ko je na drugi strani možen negativen izid tveganja. Vzajemni skladi so lahko varen način oblikovanja večje vsote na daljši rok. Seveda pa ima človek proste roke, kar pomeni, da so lahko vzajemni skladi izbrani na čisto svoj način. Odločitev je velikokrat oblikovana na podlagi okoliščin, ki spremljajo odločitev. Vzajemni skladi te okoliščine lahko upošteva. So lahko bolj ali manj prilagojene na osebi, kateri bodo vzajemni skladi namenjeni. Vzajemni skladi poznajo tudi okoliščine, ki vplivajo na širše množice. Okoliščin je seveda še več. Ker živimo v urejeni družbi, to pomeni, da moramo spoštovati določene zakone in predpise. Nekateri so splošnega značaja, drugi so vezani na točno določeno osebo. Določeni zakoni in predpis pa vplivajo na delovanje finančnih ustanov.

Na te odločitve večina varčevalcev nima vpliva, ampak jih mora preprosto spoštovati ali se odločiti za druge možnosti, če seveda obstajajo. Odločitve lahko vplivajo na razne investicije, vrednost denarja ter mnoge druge lastnosti. Zanje je značilno, da se velikokrat oblikujejo na višjih institucijah, kar pomeni majhno možnost vplivanja posamezne finančne ustanove. Seveda pa morajo finančne ustanove med drugim delovati v dobro vseh udeležencev na trgu. Vzajemni skladi so modra in racionalna odločitev investitorja.

http://varcevalnica.alta.si/strani/skladi-naj-upravljavec-leta

Ni komentarjev:

Objavite komentar