petek, 3. julij 2015

Garmin, načrtovanje poti

Garmin omogočanačrtovanje poti . Načrtovanje poti na sodoben način ima v primerjavi s klasičnim načinom mnoge prednosti. Garmin uporabljamo, ker je vedno na svojem predvidenem mestu uporabe. Klasičen način iskanja in načrtovanja poti velikokrat ne uporabljamo, ker ga preprosto nimamo s seboj. Garmin omogoča številne prednosti. Ne nudi nam samo usluge vodiča. Garmin nas tudi uči in izobražuje.



Poti, ki jih poznamo so rutina. Kot takšne so velikokrat škoda. Ker se oklepamo rutine, okolice ne poznamo dobro. V primeru zastoja, nesreče ali kakšen druge neprijetne situacije, sami poti ne znamo najti. Zato je dobro, da izkoristimo Garmin. Rutino lahko v vsakem primeru kršimo, saj nas bo Garmin v vsakemu primeru pripeljal na cilj. Tako lahko svobodno spoznavamo alternative poti , ki jo sicer rutinsko poznamo in uporabljamo. S tem si širimo obzorje. Tudi v primerih, ko Garmin ne bo prisoten pri vožnji, se bomo lahko znašli v primeru zastoja, nesreče ali kakšne druge neprijetne situacije. Navigacijske naprave so tako uporabne, kolikor je človek sposoben njihovega obvladovanja. Človek naredi napake, navigacija jih ne stori nikoli. Ko človek naredi napake pri uporabi navigacije, se tega ne zaveda. Navigacija ne bo zgrešila, ampak bo zgolj ubogala ukaze človeka. Če je človek napačno vnesel ukaze, navigacija ne more biti kriva za njegove napake. Ker so napake lahko pogoste, jih je možno preprečiti le na klasičen način.

Klasičen način predstavljajo klasični zemljevidi. Pred potjo jih velja dobro preučiti, vsekakor pa vsakič, ko imamo občutek, da smo se izgubili oziroma skrenili iz zaželene poti. Tudi če strah ni upravičen, ne bo nobene velike škode, ampak predvsem koristi. Poučili se bomo z dodatno informacije, ter si tako razširili obzorje. Predvsem pa bomo s tem pridobili bolj kakovostno informacijo. Pri navigaciji, pa naj bo klasična ali sodobna, predvsem ne smemo izgubiti občutek. Garmin je koristna naprava, ki človeka vodi in uči.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar