ponedeljek, 29. junij 2015

Vreme Istra, lepa doživetja

Vreme Istra nudi lepa doživetja vsem obiskovalcem skozi vse leto. Celoletna lepa doživetja so možna zaradi blage mediteranske klime. Mediteransko podnebje ima vroča in suha poletja, ter blage zime. Vreme Istra je zato zelo blagodejno, do vseh, ki ga uživajo s polnimi pljuči. Največjega zanimanja je vreme Istra deležno v glavni turistični sezoni.



Takrat je vreme Istra eden glavnih pogojev za dobro in prijetno preživete počitnice. Za užitkarje je vreme Istra zanimivo tudi izven glavne turistične sezone. Posebno zanimivo je vreme Istra v zimskih mesecih. Takrat je vreme Istra užitek brez primere. Dober zrak, prijetno sonce, sta prava balzama za telo in dušo v zimskih mesecih. Takrat je celina odeta v nizke temperature, ponekod s snegom in ledom. Odhod na morje je v primeru istrskih mest in vasi dosegljiv z nekaj urami vožnje. Kar praktično pomeni kratek čas. Nagrada je velika. Sonce obsije Istro s sončnimi žarki bistveno prek, kot kraje na celini. Tako ne preseneča število obiskovalcev izven turistične sezone. Nekateri prihajajo tradicionalno, na točno določene praznike, dogodke ali si za razlog izberejo kaj drugega. Nekateri preprosto morajo na zrak. Istra jim nudi posebna doživetja. Klima vpliva tudi na človeka, zato je vsakdanjik tu drugačen od celinskega. Treba je izbrati pravilno uro, ter se sprehodit skozi majhne ulice starodavnih središč vasi in mest.

Lokalni vrvež je posebno doživetje za vse, ki imajo radi tuje kulture in običaje. Vživeti se ni težko, saj čas v Istri teče drugače, kot v drugih krajih. Težje se je vrniti. Vendar z željo ponovnega povratka vse skupaj ni težko. Ob naslednji priložnosti bo pot spet vodila med istrske griče in obalne kraje in mesta. Kraj in čas obiska za doživetje ni pomemben, odtenki doživetji pa so kljub temu drugačni. Izbor obiskovalca je odvisen od tega, kaj želi izkusiti. Vreme Istra je razlog, za obisk izven glavne turistične sezone in polno mero doživetji.

http://www.maistra.si/Destinacija/Istra

Ni komentarjev:

Objavite komentar