četrtek, 23. april 2015

Varčevanje za pokojnino privarčevana varnost

Varčevanje za pokojnino je privarčevana varnost . Človek ima v življenju omejena sredstva na praktično vseh področjih. Ljudi, ki ne bi imeli težav s sredstvi na praktično vseh področjih, je zelo malo. Zato obstaja varčevanje za pokojnino. Spada med varčevanja, ki so namenjena tipičnim življenjskim obdobjem. Značilno je za jesen življenja. V drugih obdobjih življenja varčevanje za pokojnino ni smiselno, saj ima človek takrat drugačne potrebe.



Skrbi za ustvarjanje doma, družine, izobraževanje otrok in mnoge druge življenjske cilje. Varčevanje za pokojnino postaja iz leta v leto bolj smiselno in modro. Proračun namenjen pokojnino se iz leta v leto oži v smislu krčenja izdatkov. Zato je varčevanje za pokojnino dobra protiutež tem krčenjem izdatkov. Varčevanje za pokojnino lahko varčevalec oblikuje na veliko načinov. Nekateri varčevalci bodo varčevanje za pokojnino oblikovali kot nepremičnine, drugi kot sredstva na bančnem računu, tretji bodo hoteli s tveganjem oplemenititi svoja privarčevana sredstva, četrti bodo ubrali nek čisto svoj način varčevanja. Odločitev za eno od možnosti varčevanja za pokojnino je odvisna od varčevalca samega. Ljudje, ki so mojstri določenega področja, bodo vsekakor znali izkoristiti svoje znanje in izkušnje. Tako lahko mojstri s področja nepremičnin, lahko v času aktivnega ustvarjanja, pridobijo dobro osnovo, katera jim omogoča varno preživljanje jeseni življenja. Varčevalci, ki želijo manj tveganja se bodo odločili za varčevanje na banki.

Gre za sicer manj donosno obliko varčevanja, ki pa je na drugi strani izjemno varna. Predvsem v primerjavi z drugimi oblikami naložb. Varčevalci, ki si upajo tvegati, bodo obratno izbrali bolj donosne oblike naložb. Zavedajo se, da večji donos lahko pomeni tudi večje tveganje, vendar to vzamejo v zakup, oziroma se sprijaznijo na tak ali drugačen način z negativnimi posledicami, v primeru, da se zgodijo. Varčevanje za pokojnino obstaja v množici različnih oblik, potrebno pa je izbrati tisto, kateri smo z izkušnjami in znanjem najbolj dorasli.

http://varcevalnica.alta.si/primerjalnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar