četrtek, 7. november 2013

Zaposlitev v času gospodarske krize

V primeru, da iščete zaposlitev, vendar ste neuspešni že daljše obdobje, nikakor ne smete obupati. Zavedati se morate, da živimo v časih, ko je brezposelnost iz leta v leto višja, delovnih mest pa primanjkuje, kar pomeni, da so razmere na trgu dela za iskalce zaposlitve precej neugodno. Za to, da se vam zaposlitev še ni prikazala, niste krivi vi ali vaša nesposobnost, ampak so za to krive predvsem slabe razmere v gospodarstvu. Zato takrat, ko že dlje časa neuspešno iščete zaposlitev ne smete obupati. Vsekakor pa se morate zavedati, da se lahko zaposlitev najde na številne načine in mnogi, ki so že dlje časa neuspešni, ne znajo zaposlitve iskati na najbolj učinkovit način.

Čeprav so razmere v gospodarstvu v Sloveniji in ponekod v tujini še vedno slabe, to še ne pomeni, da za iskalci prostih delovnih mest ne naletijo na kakšne odlične priložnosti. V današnjih razmerah je zaposlitev potrebno iskati prek vseh možnih kanalov, ki jih imamo na razpolago. Najprej poskrbite za to, da so o vašem iskanju obveščeni vsi sorodniki, prijatelji in znanci. Pri tem uporabite vse možne načine komuniciranja: telefon, elektronska pošta, socialna omrežja itn. Pri tem ne izbirajte, katero osebo boste obvestili in katero ne, kajti nikdar ne morate vedeti, s kom je nekdo povezan in kakšno priložnost vam lahko omogoči. Zaposlitev se lahko skriva nekje, kjer si tega sploh ne morete predstavljati. Brezposelna oseba se lahko znajde na več načinov. Kadar izrabi vse možnosti, ki jih ponuja Zavod za zaposlovanje, mora izkoristiti priložnosti, ki jih ponujajo razni spletni zaposlitven portali.

Pri tem pa velja poudariti še naslednje: zaposlitev lahko najdete tudi tako, da sami stopate v kontakt s podjetji, ki sploh niso objavila razpisa ali oglasa za prosto delovno mesto. V primeru, da znate direktorja prepričati, da lahko dodate vrednost poslovnemu procesu, vas bo mogoče prav zato zaposlil, čeprav tega pred tem ni nameraval.
Več informacij najdete tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar