petek, 19. julij 2013

Ženski sandali

Že na prvi pogled se sandali ločijo na tiste, ki so namenjeni moški in tiste, ki so namenjeni ženski populaciji. Prvi znak, ki nas na to opozori, je peta. Pravzaprav je to znak, ki ustvari to razliko skorajda pri vseh vrstah obuval.

Ženski sandali se delijo zlasti glede na to, za kakšno priložnost so namenjeni. Za razliko od moških različic je za ženske značilno, da sandali niso omejeni le na poletni uporabo, ampak jih ženske nosijo skozi celo leto. Sandali so odprt tip obuvala, ki je lahko izjemno eleganten. Že nekaj časa so med najbolj popularnimi sandali s platformo. Gre za poseben dizajn, ki zaradi visoke platforme, na katero so sandali pritrjeni, osebo precej poviša. Ženske, ki želijo pridobiti kakšen centimeter v višino, lahko s sandali s platformo to dosežejo na izjemno preprost način. Dodaten učinek, ki ga imajo sandali s platformo, je, da oseba v njih zgleda precej bolj vitka, saj višina magično odstrani nekaj kilogramov.

Med zelo elegantne rešitve spadajo sandali z visoko peto. Ženska v visokih petah je sinonim za elegantnost. Takšni sandali so bili in vedno bodo popularni in priljubljeni. Ženske so jih nosile že v začetku prejšnjega stoletja in nič ne kaže, da bi se ta trend kmalu spremenil.

Za tiste, ki bi rade nekoliko več svobode gibanja, večjo stabilnost in lažjo hojo, pa so bolj primerni sandali z nizko peto. Tudi s temi sandali lahko ženska doseže prefinjen in eleganten videz, vendar se ji pri tem ni potrebno odreči stabilnosti gležnjev.

Sandali se med seboj ločijo predvsem po tem, koliko so odprti. Upoštevati pa je potrebno, da bolj kot so odprti, manjša je opora in s tem postaja večja nestabilnost. Za daljše sprehode, nakupovanje, dogodke, kjer se dlje časa stoji itn. so bolj primerni zaprti sandali, za druge priložnosti pa lahko brez bojazni izberete tudi odprte.

Več o obutvi si poglejte na naši spletni strani.






Ni komentarjev:

Objavite komentar