nedelja, 13. marec 2016

Kaj moramo vedeti za obnovo fasade?

Če opazite odpadanje ometa, je potrebna obnova fasade. Vendar, preden začnete iskati nov omet in novo barvo, je treba temeljito pregledati fasado. Prvi in najpomembnejši korak pri obnovi fasade je preskusni substrat. Ali obstajajo razpoke in vlažni kraji? Taka škoda je treba najprej odpraviti.Tu ne gre samo za videz. Na videz jo zaznamujeta samo struktura ter barva izbranega zaključnega sloja. S posebno obdelavo ter z razliko zrn v zaključnih ometih lahko strukturo fasade čisto spremenimo. Čas izdelave fasade je v času podnebnih sprememb zelo pomembna. Ustrezna fasada je pomembna za vsakega lastnika objekta. Slabo izolira objekt lahko izgublja veliko energije. Preko fasadnega ovoja lahko izgubimo do 40 % energije. Kvalitetna toplotna obnova fasade in zamenjava oken z novimi zmanjšamo stroške ogrevanja za 60%.




Z vgradnjo fasade ne znižamo samo porabe energije vendar prav tako poskrbimo za boljše bivalno okolje. Slaba toplotna izolacija objekta je vzrok za slabše življenjske pogoje v vseh letnih časih. Najpomembnejša dejavnika za dobro počutje v domu sta temperatura in vlažnost. Idealna temperatura zraka v hiši 21°C, zračna vlažnost pa med 40 in 65 %. Temperaturna razlika med zrakom in stenami v notranjosti hiše naj ne bo večja od 2°C. 

Toplotno v objektu je zelo pomembna, odvisno pa je predvsem pravšnje temperature in porazdelitve po prostoru. Temperaturno udobje ni odvisno samo od temperature zraka, pomembnejša je razlika v temperaturi zunanjih sten in ogretega zraka v prostoru. Danes se že povsod dobro zavedamo da slabo izolirani objekt pomeni veliko izgubo na energiji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar