sobota, 26. marec 2016

Ischgl, smučarska eksotika

Ischgl je smučarska eksotika . Smučarska eksotika je Ischgl zaradi vedno s snegom prekritih površin, dolžine prog, tradicije turizma ter pristopa. Za razliko od drugih smučišč je razvoj smučarskega turizma potekal na osnovi izjemni naravnih danosti. Prepoznamo ga po številnih znanih dejstvih, ki jih lahko s sami opazimo na vsakem koraku.



Za smučarje je najbolj pomembno dejstvo, da Ischgl ponuja preko dvesto kilometrov prog, od katerih je najdaljša dolga več kot deset kilometrov, najvišje ležeča točka smučišča pa je višja kot Triglav. Razvoj je potekal usmerjeno in namensko, kar pomeni, da ni bilo nobeni prilagajanj in kompromisov. Ampak se je namesto kompromisov od prve poteze v načrtovanju do izvedbe vse delalo premišljeno in odlično. Smučarji lahko izbirajo šestinšestdeset prog, ki so med seboj dovolj različne, da lahko zadovoljijo zelo različne zahteve obiskovalcev. Kot posledico tako imenitnega ustvarjanja imamo na voljo smučarsko eksotiko. Misliti na vse, dejansko pomeni, misliti na vse smučarje. To pomeni od začetnikov do vrhunskih smučarjev ter vseh ostalih smučarjev. Proge so namensko razdeljene na različne zahtevnostne stopnje, ter omogočajo varno in kakovostno smuko skladno z izkušnjami in znanjem. Sama okolica je čarobna, zato je spust po snežni strmini v dolino doživetje z razgledom brez konkurence. Spust po beli strmini, ki premaga tisoč pesto metrov višinske razlike si smučarji zapomnijo kot vrhunsko smučanje. Ischgl ponuja tudi dogajanje izven smučarskih prog in aktivnosti. Načrtno ustvarjanje odličnih pogojev bivanja, pa je bilo namenjeno tudi dogajanju izven smučišč. Tako smučarjem, kot tisti z manj izrazitimi željami po smučanju Ischgl ponuja tudi dogajanje izven smučarskih prog in aktivnosti.

Dogaja se v pubih, diskotekah, restavracijah, bazenih, drsališčih, dogodkov je na kratko zvrhan koš. Izven smučišč odlično uživanje prostega časa je bodisi v umirjenih ali živahnih tonih dogajanja. Ischgl ponuja tudi izlete s sanmi, pohode in podobno. Ischgl nudi smučarske užitke v pisanem šopku možnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar