petek, 30. oktober 2015

Zavod za zaposlovanje, zahteva sodelovanje

Zavod za zaposlovanje na trgu dela vsake države zahteva sodelovanje med vsemi udeleženci. Zahteva po sodelovanju je takrat, ko zavod za zaposlovanje pomaga najti zaposlitev dobrodošla. Brezposelna oseba ali oseba, ki išče zaposlitev se mora zavedeti, da je zavod za zaposlovanje lahko učinkovit takrat, ko je sodelovanje aktivno. V primeru neaktivnega sodelovanja zavod za zaposlovanje ne more tako učinkovito delovati.



 Brezposelne osebe se morajo tudi zavedati, da je na trgu dena konkurenca. Kar pomeni, da bo njihovo slabše sodelovanje lahko s pridom izkoristila konkurenca. Ki bo zavod za zaposlovanje bolj aktivno spremljala ter izkoriščala vse druge prednosti na trgu dela. Trg dela se je v razmeroma kratkem obdobju spremenil. Predvsem se je spremenilo razmerje med osebami, ki so zaposlen ter osebami, katere niso zaposlene. Vsem zavod za zaposlovanje lahko nudi pomoč in sodelovanje. Osebam, ki so zaposlene lahko nudi drugo priložnost, osebam, katere niso zaposlene pa lahko dobijo pomoč na razne načine. Osebe, ki imajo zaposlitev povečini pomoč poiščejo takrat, ko začutijo, da so njihove ambicije večje, kot jih omogoča aktualno delovno mesto oziroma delovna aktivnost. Gre za željo po osebnem razvoju in napredku. Tako lahko oseba išče zaposlitev, ki zahteva več, lahko pa gre tudi za obratno situacijo. Ljudje si v različnih življenjskih obdobjih in različnih življenjskih situacijah postavljajo različne cilje. Tako imamo lahko obdobja, ko so profesionalne aktivnosti zelo ambiciozne in intenzivne. Ter na drugi strani obdobja, v katerem so profesionalne aktivnosti namenjene zadovoljevanju osnovnih življenjski potreb.

Večji del časa pa človek nameni prostočasnim aktivnostim. S tem se tudi lahko pojavi želja po novi zaposlitvi, ki bo spremenjene zahteve in želje lahko bolje izpolnila kot aktualna ali obstoječa. Iskanje nove priložnosti pa je vsekakor izziv, s katerim se take osebe z veseljem soočijo. Zavod za zaposlovanje lahko nudi koristno pomoč tako iskalcem zaposlitve, kot tudi vsem, ki imajo različne kadrovske potrebe.

Več


Ni komentarjev:

Objavite komentar