ponedeljek, 19. oktober 2015

Slab spanec, moteča težava

Slab spanec je moteča težava sodobnega življenja. Zavestna aktivnost je počitek , človeku omogoča regeneracijo. Aktivnosti današnjega časa so v veliki meri naravnane k izboljšanju kakovosti življenja. Kakovost življenja je v veliki meri skupek lastnosti, katere si kot vrednoto postavi oseba sama. Pri tem lahko počitek sodi v skupek teh lastnosti. Koristen je počitek, ko se zavedamo pojma zdravo življenje. Zato je potrebno, da se počitek jemlje resno. Predvsem to pomeni, da počitek postane način življenja.



Kar se na žalost v nekaterih primerih ne zgodil. Velikokrat je motivacija za nastanek motenj počitka slab spanec. Kar pomeni, da slab spanec narekuje nastanek slabega počitka in posledično regeneracije. V primeru, da slab spanec ne bi bila prisoten, aktivnosti spanja ne bi bila motena. Še slabše pa je v primerih, ko je slab spanec težava, ki se pojavlja redno skozi daljše časovno obdobje. To lahko pomeni razne povode in vzroke, ki omogočajo da se slab spanec vrača vsak dan. V nekaterih primerih z še hujšimi posledicami. Motivacija mora v tem primeru iskati načine, kako vzpodbuditi aktivnost ter jo nadgraditi do tem mere, da postane vsakdanjik. Nekaterim vzpodbude niso potrebne, zavedajo se kaj morajo storiti in to preprosto izvedejo. Ter izvajajo iz dneva v dan. Za aktivnosti si vedno vzamejo čas, saj vedo, da je ta čas najbolje porabljen. Z njim si kupujejo zdravje oziroma aktivno odganjajo možnost za nastanek bolezni. Drugi potrebujejo boljšo motivacijo. Najboljša je kot rečeno zdravstvena težava.

Vendar obstaja dobra zamenjava. Človeška družba je velikokrat dobrodošla. Tako lahko družba med posamezniki poskrbijo za vzajemno motivacijo. S tem premagajo življenjski ritem, za katerega je značilno, da ima posameznik dobre in slabe dneve. Ko je posameznik, kot del skupine, v izobilju pozitivne energije, slednjo prenaša na druge posameznike, kateri imajo preprosto povedano slab dan in potrebujejo motivacijo. Slab spanec muči veliko število oseb.

Ni komentarjev:

Objavite komentar