torek, 15. september 2015

Parket, dobra odločitev

Parket je velikokrat dobra odločitev, za mnoge pa je tudi klasično najboljša odločitev . Doba odločitev je parket, ker to vemo iz številnih nam dostopnih virov. V nekaterih primerih pa se lahko za parket odločimo na podlagi nam znanih primerov dobre prakse. To pomeni, da je parket spoznan kot dobra rešitev iz nam znanih primerov.



 Pri tem ne gre zgolj za naše osebne izkušnje , lahko nam je parket kot dobra rešitev znan iz lastništva in uporabe drugih oseb. Posebno dobra odločitev je parket, ki se kot dobra rešitev kaže v vse hlastnostih, katere želimo imeti v prihodnosti tudi sami. Lastnost, katere želimo imeti v prihodnosti so različne, predvsem pa so osebne. Vsaka oseba namreč odločitev sprejme na podlagi svojega znanja in vedenja, to pa pomeni osnovo za odločanje. Vsekakor ne bo sprejel odločitev za katero ve, da se je v preteklosti ali sedanjosti izkazala kot slaba ali pomanjkljiva rešitev. Namesto tega bo uporabil rešitev, ki je dobra in se je v preteklosti izkazala kot doba ali celo najboljša rešitev. Zelo koristna je takšna odločitev, če temelji na izkušnjah, ki so podobne pričakovanim v prihodnosti. Za prihodnost si predstavljamo točno določene aktivnosti, katere bodo zasnovale v prihodnosti izkušnje. Kakšne bodo posledice te izkušnje nam ni znano. Lahko pa si to predstavljamo tako, da uporabimo vse izkušnje in posledice aktivnosti iz preteklosti. Tako imamo preko posledic aktivnosti na voljo opazovati, kaj je dobro in kaj ni dobro.

Tisto kar je dobro, bomo v prihodnosti uporabili in izkoristili. Kar ni dobro pa bomo skušali odpraviti in dobiti primerno alternativo, katera bo nudila boljše izkušnje. Možnosti za takšno odločitev je danes veliko. Kar pomeni, da lahko izbiramo, kakšno izkušnjo v prihodnosti želimo imeti glede na izkušnjo iz aktualnega časa ali preteklosti. Parket danes preko napredka in razvoja nudi številne možnosti izbire in izvedbe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar