sobota, 15. avgust 2015

Smučarska kondicija zahteva veliko

Smučarska kondicija danes veliko zahteva . Danes smo ljudje navajeni dosegati najboljše . In to na mnogih področjih. To ni samo profesionalna aktivnost, ampak tudi veliko drugih prostočasnih in drugih aktivnosti. Smučarska kondicija je primer današnjih sodobnih zahtev človeka današnjega časa. Danes smučarska kondicija ni dovolj le v osnovnih zahtevah. Mnogi želijo, da je smučarska kondicija odlična. V nekaterih primerih imamo zahteve, da je smučarska kondicija nadpovprečno dobra. Smučarska kondicija omogoča mnoge prednosti.



 Dobro pripravljen smučar je pripravljen za izzive. Smučarska kondicija ga hkrati varuje pred poškodbami in raznimi drugimi negativnimi vplivi. Negativni vplivi prežijo na vsakem koraku. Smučanje je lahko zahteven šport, če si smučar postavlja višje cilje iz leta v leto. Pomembno je, da so ti cilji dosegljivi. Postavljanje nedosegljivih ciljev ima lahko mnoge negativne posledice. Predvsem lahko smučar zaide po nepotrebnem v nevarnost ali situacijo, katero sam na varen način ni sposoben obvladovati. Primer je znan iz drugih področji. Ljudje smo bitja, ki željo vedno znova napredovati in biti vedno boljši. Zato velikokrat ni dovolj le doseganje, ampak tudi preseganje meja sposobnosti. Največkrat mejo predstavljajo dosežki enakih ali pa določnega kroga prijateljev, sorodnikov in znancev. Danes dosežki predstavljajo mnogim tudi motivacijo. Motivacija omogoča, da so na eni strani doseženi rezultati, na drugi strani pa omogoča, da se premaguje mnoge negativne lastnosti. dober trening je osnova za vsako aktivnost. Izboljšuje napake iz preteklosti, omogoča pa tudi utrjevaje ustvarjene baze. Slednja je osnova za doseganje napredka in izboljšanje rezultatov. Odvisno od motiviranosti, se lahko baza nadgrajuje, ostaja na enakem mestu, ali pa se zmanjšuje.

Motivirani športniki si želijo nadgrajevanja. Zmanjševanje baze je lahko poleg pomanjkanja motivacije, posledica poškodb. Ohranjanje konstantnega nivoja pripravljenost je na drugi strani za mnoge dovolj. Več ne potrebujejo in si ne želijo. Smučarska kondicija jim zadostuje v konstanti pripravljenosti na previdene smučarske aktivnosti v prihodnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar