nedelja, 12. julij 2015

Fitnes, aktivnost vadbe

Fitnes pomaga, da je boljše počutje mogoče. Športna aktivnost ni mogoča, če človeško telo ne more izkoriščati svojih sposobnosti. Tako mora kot prvo dobro delovati človeški organizem. Vsaka povečana aktivnost človeka je za organizem preizkušnja. Ker se pojavijo večje in nenadno velike potrebe po določeni aktivnosti, mora organizem izvesti vrsto zapletenih, kompleksnih predvsem pa v podrobnostih natančne aktivnosti.



Včasih je dovolj nekaj odstopanj, pa se zgodijo negativne lastnosti. človek ne more izkoriščati svojih sposobnosti, ker niso izpolnjeni osnovni pogoji. Zdravo življenje vse kompleksnosti človeškega telesa pozna vsaj v grobih osnovah. Torej ve kaj sme in kaj ne sme. Ve, da so do dobrega počutja mogoče številne poti, ki seveda prinašajo tudi različne rezultate. Med vsemi vadbami je fitnes v marsičem posebnost. Med vadbami je fitnes posebnost, ker je prišel med rekreacijske aktivnosti iz čisto drugega področja. Vsekakor je pa fitnes mogoče prav zaradi tega postal tako priljubljen. Drugačnost, ki jo je fitnes prinesel v osemdesetih minulega stoletja, so prvi vaditelji sprejeli z odobravanjem. Na račun dobre promocije se je fitnes kmalu razširil tudi na druge države in kontinente. Ključ desetletjem obstoja je danes fitnes še vedno priljubljena aktivnost. Skladno z razvojem se spreminja tudi fitnes. Danes je fitnes v marsičem napredoval. Vadba pa seveda zahteva resnega vaditelja. Zavedati se mora, da je napredek mogoč le z intenzivno in aktivno vadbo. Vadba, ki ni intenzivna in aktivna ne prinaša napredka. Ker danes mnogi obupujejo že na začetku, kot vse kaže ali precenijo aktivnost pred začetkom ali pa imajo napačne predstave.

Tako kot vsi drugi športi zahteva tudi fitnes disciplino. Dogovorjeno frekvenco vadbe ter natančno izvajanje vaj je potrebno tudi pri fitnesu dosledno spoštovati. Le tako lahko človek pričakuje rezultate. Rezultati, ki jih fitnes nudi seveda ne pridejo čez noč, posebno če je človek pred tem dolgo časa zanemarjal vadbo in športne aktivnosti na sploh.

http://www.hervis.si/fitnes

Ni komentarjev:

Objavite komentar