petek, 10. oktober 2014

Vrtne mize, nepogrešljiva klasika

Vrtne mize so nepogrešljiva klasika. Okolici, zasnovi in drugim značilnostim doma so lahko vrtne mize prilagojene v vseh svojih značilnostih.

 Vrtne mize so lahko iz klasičnih materialov, narejene z klasičnimi oblikovalskimi prijemi. Najdejo se tudi vrtne mize sodobnejših oblikovalskih pristopov in izvedb. Vrtne mize sodobnejših oblikovalskih izvedb in pristopov so nadgradnja klasičnih. Lastnosti klasičnih, sodobne vrtne mize dopolnjujejo in nadgrajujejo v različnih lastnostih. Klasične vrtne mize so lahko težke in nerodne za prenašanje, temu primerno niso tako uporabne kot sodobne, ki z lažjim materiali omogočajo večji spekter uporabe. Ko se odločimo za drugo namembnost, sodobno vrtno mizo, katero odlikuje majhna teža, preprosto premaknemo na novo lokacijo. Pri težji, klasični mizi, nas velikokrat mine volja in zamisel ob njeni teži in zahtevnosti premikanja.

Temu primerno bomo razmišljali o drugih alternativah, ki izključujejo premikanje mize. Podobno velja za vzdrževanje. Vrtne mize, ki so nezahtevne za vzdrževanje in vremenske vplive, lahko brez posebnih skrbi, zaskrbljenost in slabe vesti pustimo zunaj tudi v najmanj ugodnih vremenskih razmerah. Drugače bomo razmišljali za vrtne mize, ki so zahtevnejše za vzdrževanje in so manj odporne na vremenske vplive okolice. Pri nakupu je takšne podrobnosti vredno razmisliti. Kdor v prostem času rad vzdržuje vrtne mize in uživa v takšnih aktivnostih, si lahko brez težav kupi za vzdrževanje zahtevno vrtno mizo. Obrano naj razmišlja kupec, ki se z vrtno mizo ne namerava ukvarjati, ampak jo namerava predvsem uporabljati. V primeru poškodbe, lepotnih napak in drugih pomanjkljivosti, pa se bo najverjetneje odločil za zamenjavo. Temu primerno bo naravnal investicijo, predvidel bo zamenjavo po krajšem časovnem obdobju. Danes je na trgu že velika ponudba za kupce s takšnim načinom razmišljanja.

Cene so za nekatere vrtne mize tako ugodne, da omogočajo zamenjavo z novimi po razmeroma kratkem časovnem obdobju. Vrtne mize so različne, temu primerno lahko izbiramo v široki paleti pričakovanih lastnosti ob nakupu ter po njem.

http://www.vrtno-pohistvo.si/vrtno_pohistvo/vrtne_mize/vrtne_mize.php

Ni komentarjev:

Objavite komentar