petek, 13. september 2013

Zakaj na potovanje v Indijo?


Indija je za vsakega popotnika edinstvena potovalna pravljica. Indija je demokratična federativna republika, po številu pa se v svetovnem merilu takoj za Kitajsko, uvršča na drugo mesto. Njena obala je dolga kar 7500 km, meji pa na šest držav. Indija je dežela v kateri vladajo nasprotja, je dežela blišča na eni in velike bede in revščine na drugi strani.
Tako lahko popotnik na eni strani ulice občuduje velike moderne veleblagovnice in luksuzne hotele, na drugi strani ulice pa boste videli kupe smeti in šotorom podobna prebivališča, v katerih ljudje ne poznajo ne elektrike, voda iz pip pa se zdi le kot oddaljena pravljica. Glavna vera v Indiji je hinduizem, nam nekoliko bolj poznan budizem, v veliki meri pa sta njihovo kulturo oblikovala islam, pa tudi krščanstvo. Uradna jezika v Indiji sta jezik hindu in angleščina, ob potovanju v to državo pa nikar ne pozabite na nakup indijske rupije. Indija je dežela, v kateri teče čas popolnoma drugače kot teče pri nas. Le redko jim čas diha za ovratnik in le redkokdaj se znajdejo v primežu pomanjkanja te, predvsem na zahodu, tako zelo pomembne dobrine. Č

e je odhod avtobusa planiran čez 15 minut, je morda že odpeljal ali pa bo na postaji čakal še eno uro. Če turistični vodnik zatrdi, da bo vožnja do določene točke trajala štiri ure, se pripravite na vsaj šesturno vožnjo. Indija je svetovno znana po svojih neštetih, mogočnih templjih, ki jih je moč videti na vsakem koraku. Če boste obiskali severni del Indije morate obiskati znamenitosti, kot so Tadž Mahal- spomenik ljubezni, Kalkuto- kolonialni biser, Puškar- neponovljivo romantiko ob jezeru, Jailsalmer - mogočno trdnjavo na karavanski poti, obiščite Ganges in se zapeljite po sveti reki, pojdite v zlati tempelj Amritsar. To je le nekaj znamenitosti, ki jih ponuja na ogled severna Indija.

http://www.agencija-oskar.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar