sobota, 3. avgust 2013

Sandali v poletnih dneh

Razmišljate o tem, da bi si za letošnjo poletno sezono omislili bolj svobodno obuvalo, kakršni so recimo sandali? Potem lahko brez zadržkov sklenemo, da ste se odločili v pravi smeri. Sandali so najbolj primerna vrsta obutve za tople mesece. Zaprti čevlji se nosijo skupaj z nogavicami, v njih se stopalo izjemno znoji, zaradi česar še dodatno ustvarja občutek toplote po celem telesu. V poletnih mesecih je počutje precej odvisno od tega, kakšen tip obuvala ljudje izberejo. Spodaj bomo navedli nekaj razlogov, zakaj so sandali najbolj primerna vrsta obuvala in za katere priložnosti se lahko uporabljajo.

Poletni meseci seveda niso v celoti namenjeni dopustu in pohajanju ampak tudi delu in drugim manj prijetnim dejavnostim. Elegantni sandali iz usnja, ki so nekoliko bolj zaprti, vendar ravno dovolj, da še vedno dopustijo, da stopalo prosto diha, so ena izmed najbolj praktičnih in elegantnih rešitev za ta letni čas. Tako moški kot ženski sandali so lahko istočasno elegantni in praktični. Vendar pa morate dejansko paziti na to, da izberete primeren material. Sandali iz umetnega materiala so bolj športnega videza, zato niso najbolj primerni za formalne situacije.

Za rekreacijo in prosti čas pa so odlični športni sandali. Zlasti tisti, ki so jih izdelali proizvajalci pod bolj prestižnimi športnimi znamkami, imajo odličen oprijem na podlago in dobro stabilizacijo stopala. Res je, da športni sandali niso najbolj primerni za tek, vendar pa lahko z njimi brez težav zelo hitro hodimo.


Ženski sandali ponujajo še dodatno izbiro. Ločimo jih glede na to ali imajo visoko ali nizko peto. Tisti sandali z visoko peto so primerni za vse letne čase, velikokrat pa jih ženske uporabljajo za posebno svečane priložnosti. Sandali z nizko peto so nekoliko bolj praktični in so zaradi tega primerni tudi za običajna dnevna opravila. To pa ne pomeni, da ni mogoče najti modela, ki bi bil istočasno tudi zelo prefinjen in eleganten.

Več na naši spletni strani.


Ni komentarjev:

Objavite komentar