torek, 7. maj 2013

Kakšna drsna vrata poznamo


Drsna vrata je mogoče vgraditi na več načinov. Glede na tip vgradnje se tudi ločijo vrste med seboj. Najbolj razširjena drsna vrata so takšna, ki visijo na zgornjem stenskem podboju. Gre za klasična lesena drsna vrata, ki so cenovno najbolj ugodna. Nekoliko bolj napredna drsna vrata, so tista, ki ne visijo na podboju, ampak imajo tranše, po katerih tečejo. Gre za drsna vrata, ki se pogostokrat izdelujejo tudi v aluminijasti obliki. Ker so izjemno stabilna, se vanje večkrat vgrajuje tudi steklene dodatke. S tem si lahko zagotovite, da svetloba potuje iz enega prostora v drugega. Ta lastnost je lahko precej praktična, če drsna vrata vgradimo med prostorom, ki ima okna in prostorom, ki jih nima.

Če se odločate za drsna vrata, ki imajo samo zgornje vodilo (pritrjeno na strop), se morate prepričati, da imajo drsna vrata kakovostno in trdno okovje. V nasprotnem primeru se drsna vrata ne bodo stabilna, precej se bodo majala in v primeru, da bi se kaj vanje zaletelo z malce večjo silo, bi lahko celotna konstrukcija popustila.

Drsna vrata so dobavljiva v različnih cenovnih razredih. Robustna drsna vrata, ki spadajo v najvišji cenovni razred, lahko dosežejo ceno tudi 2.000 evrov. Seveda pa je vse odvisno od materialov, patentov in raznih polnil, ki se uporabljajo med izdelavo. Drsna vrata so odlična rešitev za elegantno opremljeno stanovanje, primerna pa so za različne sloge. Notranji aranžerji jih priporočajo zlasti za tista stanovanja, kjer primanjkuje prostora, saj sistem odpiranja in zapiranja ne potrebuje odpiralne poti, razen nekaj kvadratnih centimetrov, kjer so postavljena vodila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar